Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERSTOPTRUC MET 650.000 EURO VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Door de cijfers handig te verpakken kon de Vlaardingse gemeenteraad niet zien dat er vorig jaar 650.000 euro aan Onroerende Zaak Belasting (OZB) is misgelopen door de gemeente. Dat stelt PvdA-fractievoorzitter Stefanie Solleveld voor de microfoon van Omroep Vlaardingen. Het tekort is door onbekenden op het stadskantoor aangevuld, zonder dit te melden aan de raad. Een verstoptruc, en niemand die het zag, tot enkele weken terug, geeft Solleveld toe. De gemeenteraad voert morgenavond een debat over de kwestie.

Solleveld : “In de voortgangsrapportage staat het bedrag genoemd en er staat bij dat er minder inkomsten OZB zijn. Dat het onder andere komt door leegstand et cetera en een verkeerde inschatting. Het is natuurlijk een behoorlijk bedrag om verkeerd in te schatten, dus eigenlijk mag de hele raad zicht dat wel aantrekken, dat we daar best eerder over aan de bel hadden mogen trekken.”

De gemiste inkomsten kwamen recent aan het licht nadat ondernemers hadden geklaagd over de ‘te hoge OZB’ ten opzichte van de aanslag van vorig jaar. Binnen de gemeentelijke organisatie is vorig jaar vergeten een deel voor het ondernemersfonds te innen, maar die fout is niet als zodanig terug te vinden in de tweede voortgangsrapportage 2018 en in de jaarrekening 2018.

Solleveld: “Het eerste wat ik dan denk is, die voortgangsrapportage hangt altijd bij de jaarrekening of bij een begroting. Dat wordt dan even tussen neus en lippen door maar een hamerstuk en niemand die er eigenlijk echt goed naar kijkt. Of er misschien wel naar kijkt, maar er niet zozeer vragen over stelt. Het is toch een beetje een ondergeschoven kindje. Dan gebeuren er dit soort dingen. En niet alleen dat, want er stond ook van huishoudens en er stond ook van leegstand en allemaal in één staatje. Ja, dan doet dat bij mij niet zomaar een alarmbel rinkelen.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “VERSTOPTRUC MET 650.000 EURO VLAARDINGEN

  1. “Binnen de gemeentelijke organisatie is vorig jaar vergeten een deel voor het ondernemersfonds te innen, maar die fout is niet als zodanig terug te vinden…”

    “Het tekort is door onbekenden op het stadskantoor aangevuld, zonder dit te melden aan de raad.”

    … en zo makkelijk gaat dat dan?

    Ik ben blij dat Solleveld inzake dit soort creatief boekhouden de publiciteit zoekt. Want nu moeten jullie nog ‘harder’ werken om het stigma van ambtelijk gesjoemel van je af te werpen en jullie veelgenoemde integriteit terug te winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *