Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERSNIPPERDE BELANGEN WINKELCENTRUM SCHIEDAM-GROENOORD

SCHIEDAM- Bij alle plannen met het Hof van Spaland loopt de gemeente Schiedam aan tegen het huidige versnipperde eigendom van het winkelvastgoed. Waarbij veel lijkt af te hangen van één grote krachtige partij: Albert Heijn.

De coöperatieve vereniging van eigenaren (CVvE) van het winkelcentrum zal zich gaan inspannen om zoveel mogelijk draagvlak te organiseren voor de beoogde revitalisatie van het winkelcentrum, maar niet iedereen heeft daar vertrouwen in. Onder hen de fractie van het AOV in de Schiedamse gemeenteraad. De partij twijfelt aan de representativiteit van een stemming binnen de CVvE, wanneer het aankomt op het in kaart brengen van de wensen van alle eigenaren, erfpachters en beheersmaatschappijen.
‘Eén eigenaar, te weten Albert Heijn (AH), beschikt over 200 stemmen plus een masterleasecontract met twee ander grote winkels, goed voor 96 stemmen’, stelt het AOV vast.

Ook is er de vrees dat bij financiering van de plannen één grote partij alles opkoopt en gaat verhuren.

Wethouder Fahid Minhas (VVD) zegt dat er gesprekken lopen met de winkeliersvereniging Hof van Spaland en met de vereniging van erfpachters. Daarnaast is het wachten op de Detailhandelsvisie, die na de zomer moet verschijnen. Minhas: “Die detailhandelsvisie moet ons daadwerkelijk inzicht geven in wat betekent die veranderende markt nou voor de verschillende winkelgebieden in Schiedam. Niet alleen voor het Hof van Spaland, maar ook voor de Nolenslaan en de Groenelaan in de Gorzen.”

Volgens Minhads heeft eerder onderzoek al laten zien dat de winkels in het Hof van Spaland niet toekomst bestendig zijn in de vorm zoals het er nu zit. Sloop van het winkelcentrum is een reële optie.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *