Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VERSMARKT GEEN BEDREIGING WINKELS SCHIEDAM-NIEUWLAND’

SCHIEDAM- Er is geen effect te verwachten op ander winkelaanbod door de komst van 1500 m2 commerciële ruimte onder twee nog te bouwen duurzame woontorens in Schiedam-West. Dat laat het gemeentebestuur weten aan de fractie van D66. Op de locatie wordt alleen een versmarkt toegestaan. D66 is bang dat de commerciële ruimte in concurrentie gaat met de winkels op de Mgr. Nolenslaan in Nieuwland.

Volgens het stadsbestuur is commerciële ruimten een bredere terminologie dan detailhandel. In de regels van het ontwerpbestemmingsplan is expliciet in de regels opgenomen dat, qua detailhandel, alleen de versmarkt is toegestaan.

De twee nog te bouwen torens komen op de hoek van de BK-Laan en de Vlaardingerdijk, tegenover de Wiltonhaven.

Vanuit de omgeving maakt één omwonende inmiddels officieel bezwaar bij de gemeente tegen de woontorens en de commerciële ruimte. De bezwaarmaker vreest een toename aan drukte in de wijk aan woon- en werkverkeer.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *