Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERSCHILLENDE PETTEN SCHIEDAMSE TEGENSTANDERS VLIEGVELD

SCHIEDAM-  De sollicitatieprocedure voor nieuwe Schiedamse bewonersvertegenwoordigers, in de commissie die meepraat over de Rotterdamse luchthaven, moet worden afgebroken. De huidige bewonersvertegenwoordigers moeten worden herbenoemd. Dat vindt Yorick Haan, voorzitter van SOBO.  Haan is actief lid van GroenLinks (GL) en een van de twee huidige bewonersvertegenwoordigers, John Witjes, is bestuurslid van GL Schiedam. De partij is fel tegen uitbreidingsplannen van het vliegverkeer.

Volgens Haan hebben beide vertegenwoordigers in hun eerste termijn op bijzonder adequate manier invulling gegeven aan hun rol in de Commissie Regionaal Overleg luchthaven Rotterdam The Hague Airport (CRO-RTHA). Ze voldoen aan alle eisen die de gemeente nu stelt aan sollicitanten voor de functie. Het SOBO ziet dan ook geen enkele aanleiding om de herbenoeming niet door te laten gaan.

De CR0-RTHA is een wettelijk verplichte commissie waarin regionale en lokale overheden, bewoners en luchtvaartpartijen vertegenwoordigd zijn. De taak van de commissie is om door overleg met diverse betrokkenen, het gebruik van de luchthaven te bevorderen, zodat zoveel mogelijk recht wordt gedaan aan de belangen van die betrokkenen.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *