WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MEER LICHT OP HANDELEN BURGEMEESTER VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) heeft echt werk gemaakt van de brief waarin de gemeenteraad wordt verzocht volksvertegenwoordiger Tim Thiel (fractie Boers) vermanend toe te spreken. De burgemeester wekt de indruk perse te willen aantonen dat de brief is geschreven vanuit het voltallige stadsbestuur. Waarmee juist wordt bevestigd dat het op de eerste plaats haar werk is. Dat beeld ontstaat bij een nadere analyse van de volledige ondertekening van het schrijven.

Wat opvalt is dat de krabbel van de gemeentesecretaris sterk afwijkt van de originele handtekening van de gemeentesecretaris (zie afbeelding). Wat blijkt: ‘De handtekening is gezet in aanwezigheid van de loco-secretaris, de heer Paijmans’, aldus een woordvoerder van de gemeente. Een normale gang van zaken. Bij afwezigheid mag een vervanger tekenen, maar wel onder de naam van de gemeentesecretaris.

Bij de burgemeester is dat in dezelfde brief opeens helemaal anders. De naam van burgemeester Jetten ontbreekt. Op de plaats waar deze officieel hoort te staan prijkt plotsklaps ‘loco-burgemeester Hogendijk’, inclusief zijn handtekening. Terwijl de woordvoerder desgevraagd laat weten dat de brief wel geldt als ‘getekend namens het College van Burgemeester en Wethouders. Dat wordt in zijn volledigheid vertegenwoordigd. Er is geen onderscheid.’

Boze tongen beweren dat de burgemeester hoogst persoonlijk verantwoordelijk is voor de actie tegen Thiel, maar zich wenst te verstoppen achter de wethouders: “Anders wordt duidelijk dat zij een vete uitvecht met een raadslid en daarbij alle registers open trekt. Haar wil is wet!”

Thiel heeft negenennegentig schriftelijk vragen aan de burgemeester gesteld. Volgens burgemeester en wethouders is de inhoud van een deel van de vragen, de toonzetting in het algemeen en de totale bejegening van de burgemeester ‘uiterst ongepast en onfatsoenlijk’.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

2 reacties op “MEER LICHT OP HANDELEN BURGEMEESTER VLAARDINGEN

    1. Deze mevrouw wekt de indruk van doen te hebben met de kindergemeenteraad. Dat is nog niet eens zo gek gedacht van haar, indien de raadsleden daadwerkelijk gehoor geven aan het bevel om Thiel op hoge toon toe te spreken.

      Was mevrouw de burgemeester in een vorig leven niet eens schooljuf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *