Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERPLEEGHUIS HOEK VAN HOLLAND ‘MENSONTEREND’

HOEK VAN HOLLAND- Het Bertus Bliekhuis van Humanitas in Hoek van Holland is ‘mensonterend’. Dat stelt Ton van Anraad (PvdA), wanneer de mogelijke sloopplannen van het verpleeghuis worden besproken in de gebiedscommissie. Plaatsvervangend voorzitter Van Anraad pleit voor een brief aan de wethouder om op de eerste plaats te wijzen op de slechte staat van het gebouw. Van Anraad: “Waarin we aangeven dat er beslist iets gedaan moet worden, als die tent nog 6 jaar open moet blijven, want hier douw je gewoon geen mensen meer in.“

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft in de afgelopen jaren diverse locaties van Humanitas een aanwijzing gegeven. De inspectie ziet risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg.

Van Anraad: “Ik heb een schoonvader, die heeft het zelf ook helaas moeten meemaken. Ik heb daar hartverscheurende tafelen gezien. En ik heb ook gezien hoe dat daar in het huis gaat. Mensen doen waanzinnig d’r best, maar ja, ze krijgen wel een aanwijzing, want het was daar niet in orde. Nee, dat is niet zo raar, want dat gebouw is volkomen uitgewoond.”

De IGJ had het bij twee locatie van Humanitas in Rotterdam over ‘onvoldoende balans tussen de aanwezige deskundige zorgverleners en de complexiteit van de zorgvraag van de cliënten, waarvoor Humanitas zorgdraagt’. IGJ: ‘Dit leidt tot risico’s voor de cliëntveiligheid.’

Mogelijk verdwijnt het Hoekse verpleeghuis na de sloop helemaal op de huidige locatie achter het Brinkplein. Eenvoudig zal het niet zijn; Hoek van Holland is voor de ouderenzorg volledig afhankelijk van Humanitas. Van Anraad: “Anders als in Rotterdam kunnen we in Hoek van Holland niet even een wijk verder. We zijn namelijk een kleine kern.”

De kwestie is bekend op het Rotterdamse stadhuis en eerder al besproken met burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA). Van Anraad: “De burgemeester sloeg de spijker op zijn kop, die zei, dit kan eigenlijk niet in deze eeuw. Mensen op deze wijze in een huisvesting douwen, dat kan niet. Deze zorg is eigenlijk veel meer palliatieve zorg geworden.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

9 reacties op “VERPLEEGHUIS HOEK VAN HOLLAND ‘MENSONTEREND’

 1. Ruim 4 jaar geleden was het Bertus Bliekhuis al niet de voorziening waar je een ouder wilde brengen. Zo te lezen zijn de omstandigheden alleen maar slechter geworden. Dat ligt zeker niet aan de verzorgende! Humanitas had al veel eerder door moeten pakken met nieuwbouw. Nu wij als Hoek van Holland niet meer gehoord worden in Rotterdam, behalve om Rotterdamse inwoners hier te stallen in lage huur woningen, zal nieuwbouw onmogelijk blijken en deze zorg uit dit mooie dorp verdwijnen. Natuurlijk gaat de achterblijvende partner gewoon even naar Vlaardingen als de geliefde daar opgenomen is. Makkelijk toch als je hoog bejaard bent??

  1. Mijn schoonmoeder zit in het Bertus bliek dus ik kom er regelmatig.
   Wat ik hier nu lees is volkomen onzin, natuurlijk het is gedateerd maar dat wilt niet per definitie zeggen dat het slecht is, laat staan mens onterend..laat ze eens eerst in hun eigen stad kijken bijvoorbeeld Akropolis…kijk!! Daar spreek ik van schande…en dan heb ik het niet over de verzorging maar over het pand zelf en de voorzieningen. We wonen natuurlijk niet allemaal zo mooi als de heer aboutaleb😉

 2. Dit artikel is kort door de bocht en te zwart/wit. Maar goed dat het in een lokaal krantje staat. Zo kan iedereen wel nieuws brengen en “journalist” worden!

  Het is ook een onduidelijk artikel. Gaat het nu over de staat van het gebouw of de ondeskundigheid van twee locaties van Stichting Humanitas in het algemeen.
  Er had wel wat meer aandacht aan de feiten geschonken mogen worden voordat het Bertus Bliek door het slijk wordt gehaald. Want de feiten klopt maar voor 10%. Waar blijft de info over de zorgzwaartepakketten die in het Bertus Bliek worden opgenomen bijvoorbeeld.

 3. Bouw een nieuw ouderenhuis aan de Lange Weg. blijft dichtbij de dorpskern en hebben de bewonrrs een fantastisch uitzicht op de Waterweg ipv nu over daken van t dorp uit te kijken…..
  .

 4. Goedemiddag Mr van Anraad

  Ik vind dit artikel /interview erg kort door de bocht. Natuurlijk is het gebouw gedateerd en hebben zorgvragers recht op een betere behuizing. Maar om dan maar gelijk over mensonterend te spreken vind ik erg kwetsend voor alle medewerkers die dag in dag uit hun uiterste best doen om de bewoners en fijne laatste levensfase te bezorgen. Ik kan u heel andere reacties laten horen, van bewoners en/of hun mantelzorgers die de gegeven zorg en aandacht zeer waarderen. Nogmaals over de behuizing heeft u gelijk, maar daar hebben wij als zorgmedewerkers weinig over te vertellen, en roeien wij met de riemen die we hebben.

  Met vriendelijke groet,
  een van de zorgmedewerkers

 5. Gemeente Rotterdam geeft voorrang aan het doortrekken van een compleet overbodige metrolijn tot op het strand waarvan het budget bovendien met miljoenen is overschreden boven een fatsoenlijk verzorgingstehuis voor ouderen. Hoek van Holland is voor Rotterdam alleen nog interessant omdat er toeristen komen die geld meebrengen. De mensen die er wonen zijn niet interessant/belangrijk.

 6. Wat een idioot artikel. Misschien moet dhr van Anraad eerst even normaal Nederlands leren spreken…. 😡😡😡😡😡 En daarna eens in gesprek gaan met bewoners en familie van de bewoners. Ja, het gebouw is zeker gedateerd, maar verder herken ik er weinig van….

 7. Een vriendin zit noot gedwongen op een kamer 4 bij 4 ze ken er niet koken en geen plaats voor een wasmachine. Of koel kast. Staat in geschreven bij de woning bouw. Reageert altijd op een huisje maar wordt regelmatig af gewezen meneer anraad heeft u een oplossing voor haar ze heeft haar werk hier en heb 2 honden DIT IS ECHT EEN NOOD KREED ….HELP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *