Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERONTWAARDIGING OM ‘VERZWEGEN’ PGB VOORSCHOT VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam schieten, vanwege de problemen bij de Sociale verzekeringsbank, maandelijks 900.000 euro voor aan cliënten met een persoonsgebonden budget (PGB). Dat meldt de Vlaardingse wethouder Cees Oosterom op zijn persoonlijke Twitter- en Facebookpagina.
ONS
De fractie van ONS.Vlaardingen is hier zeer verontwaardigd over, want op 3 maart heeft wethouder Oosterom nog laten weten dat bij een latere uitbetaling van het PGB door de Sociale Verzekeringsbank, Vlaardingen spoedbetalingen verricht bij schijnende gevallen. Maar, zo werd daar door het college aan toegevoegd, in Vlaardingen zou tot dan toe nog geen gebruik zijn gemaakt van deze mogelijkheid.

Nu de wethouder op Twitter en Facebook met het bericht over het maandelijks voorschot van bijna een miljoen euro komt meent ONS dat daarmee informatie voor de gemeenteraad is achtergehouden.

Afgelopen weekend heeft ONS.Vlaardingen dan ook – via de burgemeester en de gemeentesecretaris – vragen hierover gesteld aan het college.

Het is in de ogen van ONS.Vlaardingen – na meerdere missers in het dossier Stadsgehoorzaal – de zoveelste keer dat wethouder Oosterom uit de bocht vliegt.