Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VERNIETIGING NEP-MERKKLEDING SCHIEDAM SLECHTE ZAAK’

SCHIEDAM- ‘Handel in nep-merkkleding kan natuurlijk niet, maar vernietigen hiervan natuurlijk ook niet’, oordeelt Frans Hamerslag, fractievoorzitter van Progressief Schiedam (PS). Hamerslag: ‘In deze tijd waar duurzaamheid het fundament onder de samenleving hoort te zijn is er vast iets beters te bedenken voor deze kleding.’ De eerste man van PS reageert daarmee op de vernietiging van de merkvervalsingen die vorige week werden aangetroffen door politie, FIOD en douane in een bedrijfspand in de Fokkerstraat.

Geschat wordt dat de kleding een inkoopwaarde vertegenwoordigt van meer dan twee miljoen euro.

Merkvervalste artikelen vormen naast de economische schade soms ook een gevaar voor de gezondheid en veiligheid van consumenten. De vervalsers werken bijvoorbeeld met chemische stoffen die niet zijn goedgekeurd.

De Anti-Piraterij Verordening van de EU regelt onder meer de inbeslagname van goederen door de douane op grond van intellectueel eigendomsrechten (IER), bijvoorbeeld bij een vermoeden van inbreuk op een geregistreerd merk, model of octrooi.

De douane waarschuwt dat u met de koop van namaak een industrie in stand houdt waar een wereld van georganiseerde criminaliteit achter schuil gaat, met bendes die zich naast namaak schuldig maken aan zaken als kinderarbeid, wapen- en mensenhandel en drugssmokkel.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *