Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERMISTE MATROOS GEVONDEN IN WATER ROZENBURG

MAASSLUIS- Het lichaam van de 20-jarige Wilco de Groot is gevonden in het water nabij de Noordzeeweg in Rozenburg. Uit onderzoek naar de identiteit blijkt dat het om de vermiste matroos gaat van het op 14 april omgeslagen schip Mar-Grethe. De familie van het slachtoffer is in kennis gesteld.

Op de Nieuwe Waterweg, in de buurt van de Maeslantkering, is donderdagavond 14 april rond 18.00 uur de Mar-Grethe gekapseisd. Schipper Kees Post is uit het water gehaald. Van de matroos ontbrak nadien elk spoor. De vindplaats van de matroos is op ongeveer 200 meter afstand van de plek waar het binnenvaartschip Mar-Grethe omsloeg.

Het kapseizen van de Mar-Grethe zou zijn veroorzaakt door een ruim 200 meter lang ro-ro-schip dat met grote snelheid buitenom kwam. Op het fatale moment werd de 70 meter lange Mar-Grethe ook al ingehaald door een 150 meter lang containerschip. Er ontstond een hekgolf.

Een intensieve zoektocht van 17 dagen naar de matroos had geen resultaat. Een week na het beëindigen van de actie is het lichaam van De Groot alsnog gevonden.

2 reacties op “VERMISTE MATROOS GEVONDEN IN WATER ROZENBURG

  1. wat fijn voor de familie dat deze jongeman toch eindelijk is gevonden.kunnen ze eindelijk hem een begrafenis geven .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *