Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERMINKING ZWARTE PIET AH SCHIEDAM

SCHIEDAM- Bij tenminste twee vestigingen van supermarkt Albert Heijn (AH) in Schiedam vertonen de chocolade Zwarte Pieten opmerkelijke schade. Ter hoogte van het gezicht van Zwarte Piet is het chocola met zilverpapier en al ingedeukt. De sinterklazen in hetzelfde schap staan er geheel onbeschadigd naast. Bij de AH winkels in de Harga- en de Lange Kerkstraat wil de bedrijfsleiding niet op de kwestie reageren.

Op het hoofdkantoor van AH in Zaandam is het verschijnsel van de gekneusde Zwarte Pieten in de winkels niet onbekend. “Ik heb ook een aantal foto’s van vernielde producten op internet gezien,” bevestigt woordvoerder Menno van der Vlist. “Er zijn echter geen meldingen vanuit winkels bij ons bekend, het zal incidenteel wellicht plaatsvinden. Vernieling van welk product dan ook keuren we natuurlijk ten zeerste af.”

Sinds enkele weken is Zwarte Piet begonnen aan een voorzichtige terugkeer in de winkels van AH. In 2014 besloot het bedrijf Zwarte Piet te bannen in alle reclame-uitingen. Het hoofdkantoor kwam met de verkoop van gekleurde Pieten aan. De supermarktketen was de afgelopen jaren betrokken bij het anti-Zwarte Pietenberaad van minister en vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA). Asscher en zijn PvdA zitten inmiddels in de oppositie na een forse verkiezingsnederlaag.

1 reactie op “VERMINKING ZWARTE PIET AH SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *