Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERLIES PARKEERPLEKKEN BEWONERS PROVENIERSHUIS SCHIEDAM

SCHIEDAM- Bewoners van het Proveniershuis in Schiedam verliezen hun parkeerplaatsen naast het pand, wanneer plannen met het Stadserfcomplex worden uitgevoerd. De parkeerdruk in de omgeving wordt bovendien groter wanneer ook nog twee appartementsgebouwen worden neergezet en per 2024 een start wordt gemaakt met plannen voor de herinrichting van de Singel. Hier zullen parkeerzijde links of rechts in de straat wordt opgeheven.

Op de plek naast de ruïne kan in de toekomst niet meer worden geparkeerd. Er liggen plannen voor een nieuwe entree voor het theater.
Voor de auto’s van bewoners van de boogde nieuwe appartementen bij het Emmaplein en in de Overschieschestraat rekent de gemeente op ruimte in de huidige garage onder het Theater aan de Schie. De ABC-garage in de Kreupelstraat is een andere optie. “Daar wordt al regelmatig naar verwezen door het theater, omdat het er toch wat toegangsvriendelijker is en ook op relatief beperkte afstand”, aldus een zegsman van de gemeente.

In opdracht van het stadsbestuur wordt ook gekeken naar mogelijkheden om ondergronds te parkeren onder de nieuwe appartementen. Dat wordt in een volgende fase uitgezocht.

Die mogelijkheid is er niet voor de bewoners van het Proveniershuis.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *