Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERLENGING CAMERATOEZICHT SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het cameratoezicht blijft nog 3 jaar bestaan in het Beatrixpark, Parkweg-Nolenslaan en op het Van ‘t Hoffplein in Schiedam. Daartoe heeft burgemeester Cor Lamers (CDA) besloten na overleg met de politie en het Openbaar Ministerie. Ook is er een evaluatie uitgevoerd.

Er is in de gebieden Parkweg en Van ‘t Hoffplein een daling van het totaal aantal aangiften. Op de Nolenslaan en in het Beatrixpark is een stijging zichtbaar. Vooral het aantal vernielingen valt hierbij op, maar ook vinden er nog steeds meerdere (gewapende) straatroven plaats.

Lamers: ‘ In zijn algemeenheid ben ik, zoals u weet, van mening dat cameratoezicht geen doel op zichzelf kan zijn, maar wel een nuttig hulpmiddel ter bevordering van de veiligheid. Dit betekent dat ik terughoudend ben in plaatsing, maar als er een concrete noodzaak of aanleiding is, cameratoezicht zeker zal toepassen.’

Volgens de burgemeester zijn alle drie de gebieden nog steeds kwetsbaar als het gaat om de risico’s van verstoring van de openbare orde, onveiligheid en risico op (ondermijnende) criminaliteit. Lamers: ‘Hoewel de absolute cijfers daar niet altijd direct aanleiding tot geven, zijn de incidenten zodanig dat de subjectieve veiligheid in het geding is.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “VERLENGING CAMERATOEZICHT SCHIEDAM

  1. Zijn er wel eens mensen veroordeeld door die camera’s of zijn ze allemaal vrijgesproken omdat voor tuig de privacy zo belangrijk is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *