Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘SCHIEDAMSE AANDELEN ENECO VOOR TIENTJE EN PAKJE SIGARETTEN’

SCHIEDAM- “Voor de koude kapitalisten van D66 en de VVD is het goed als Eneco verkocht wordt voor een tientje en een pakje sigaretten. Zolang het bedrijf maar uit handen van de overheid is.” Dat stelt Pascal van Kraaij van de Ouderenpartij Schiedam (OPS). De twee coalitiepartijen vinden dit een onjuiste voorstelling van zaken. De VVD vindt dat de zeggenschap van de gemeente Schiedam nihil is gezien het beperkte aandelenbezit. D66 beweert dat met aandelenverkoop wordt gekozen voor zekerheid en veiligheid op de lange termijn.

Het al dan niet verkopen van de Schiedamse aandelen in energiebedrijf Eneco zet de coalitiepartijen recht tegenover elkaar. GroenLinks (GL) roept gemeenten op om terug te keren van het voornemen om de aandelen Eneco te verkopen. De gemeenteraad van Schiedam heeft dinsdagavond anders beslist, maar GL meent nog een jaar de tijd te hebben om de voorstanders van verkoop te bekeren.

Bij OPS ziet men dat niet meer gebeuren. Van Kraaij: “De houding van D66 en de VVD kennen wij. De OPS is er dan ook niet van overtuigd dat wij hen kunnen overtuigen.” De ouderenpartij denkt dat de verkoop van Eneco slechts een fractie zal opleveren van wat het bedrijf werkelijk waard is. Niet verkopen levert op termijn meer op, omdat de prijs voor de aandelen waarschijnlijk lager is dan het te verwachte dividend.”

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *