WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERKIEZINGSUITSLAG ROTTERDAM: EERSTE SIGNALEN FRAUDE

ROTTERDAM- De voorlopige opkomst van de verkiezing voor de Provinciale Staten op 15 maart 2023 in Rotterdam is: 44,4%. De opkomst in 2019 was in Rotterdam 44,8%.

De voorlopige uitslag:

Forum voor Democratie 4%
VVD 10%
GroenLinks 14%
D66 12%
PvdA 9%
CDA 3%
PVV 6%
ChristenUnie 3%
50Plus 3%
Partij voor de Dieren 6%
SP 4%
SGP 1%
Denk 4%
Goud 0%
Ja21 6%
AWP 1%
Volt 5%
BVNL 1%
BBB 8%

De definitieve uitslag van de verkiezing Provinciale Staten in Rotterdam wordt op maandag 20 maart om 10.00 uur bekend gemaakt door het hoofdstembureau van Rotterdam.

Bij het team http://controle-verkiezingen.nl zijn meer dan 100 meldingen binnengekomen van grove onregelmatigheden. Waarnemers werden extreem beperkt in hun rechten. Zo kwamen meldingen binnen, dat controleurs geen foto’s mochten maken, weigerden voorzitters onrechtmatigheden op te nemen in het proces-verbaal en één waarnemer heeft onder dwang foto’s van het proces-verbaal van haar telefoon moeten verwijderen. Drie controleurs van 59, 65 en 70 in Rotterdam zouden door handhavers onheus zijn bejegend en door de politie verwijderd, meldt de actiegroep. Daarnaast zijn in verschillende bureaus niet-vergrendelde stembussen geconstateerd.

http://Controle-verkiezingen.nl heeft tijdens het telproces van de Provinciale Staten verkiezingen bijna 1.500 mensen gemobiliseerd, die toezien op het correct verloop van het telproces. In ca. 15% van de stembureaus waren controleurs aanwezig. De helpdesk is gisteravond overstelpt met meldingen van waarnemers, die ernstig gehinderd werden in het uitvoeren van hun werkzaamheden. Volgens de Kieswet en publicaties van de Rijksoverheid staan de controleurs echter volledig in hun recht.

2 reacties op “VERKIEZINGSUITSLAG ROTTERDAM: EERSTE SIGNALEN FRAUDE

  1. Ik geloof sinds the steal in de US 2020, Brazilië, Frankrijk, Nederland niet meer in eerlijke verkiezingen. Het is een poppenkast georganiseerd om de burger de illusie van democratie te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *