Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VERKEERSSITUATIE VIJFSLUIZEN SCHIEDAM LOOPT UIT DE HAND’

SCHIEDAM- Er moet wat gebeuren aan de verkeerssituatie op en rondom bedrijventerrein Vijfsluizen in Schiedam-West. De VVD in de gemeenteraad pleit voor onder meer extra parkeergelegenheid, maar verantwoordelijk wethouder Frans Hamerslag (PS) heeft het vooral over mogelijkheden van het openbaar vervoer. Dit tot ergernis van de VVD. Er spelen ook probleem met laden en lossen. Dat gebeurt, volgens de liberalen, nu nogal eens op straat. Uiteindelijk toont de wethouder zich bereid om in gesprek te gaan met de bedrijven op Vijfsluizen.

Hamerslag: “Het laden en lossen, ja, dat moeten bedrijven op hun eigen terrein doen. Dat is de afspraak. Dat het niet altijd gebeurt, daar moeten we wel aandacht voor hebben, zodat het wel gebeurt. Als we al zouden overwegen om daar nog wat extra parkeerruimte te moeten maken, dan zullen dat ook groene parkeerplekken moeten zijn. Ook daar moet het groen in terugkomen. Of meer parkeerplekken de oplossing is, is ook maar weer de vraag.”
En de wethouder ziet heil in openbaar vervoer en deelfietsen. Hamerslag: “Nou, de metro stopt er.”

Dit is het moment waarop raadslid Annebeth Wilton (VVD) bijna ontploft. Wilton: “Dit vind ik niet toereikend! We hebben een bedrijventerrein waarin we een aantal bedrijven hebben gefaciliteerd om hun vestiging neer te zetten. Dat betekent ook de je de consequenties daarvan heel goed in kaart moet hebben, dat is dus niet van tevoren duidelijk, maar een bedrijf wat enorme hoeveelheden verpakkingen regelt enzovoort, ja, die zal toch echt dat materiaal ergens vandaan moeten halen. Als dat helemaal niet anders dan op de straat kan worden beleverd, ja, ik begrijp niet wat dan de bedoeling is…? Het kan daar gewoon niet! Dus of u moet verzoeken aan het bedrijf om daar te vertrekken, of u moet op een andere manier daar mee omgaan. Dat zult u niet willen, dus er moet echt wel een tegemoetkoming zijn. Wij willen die bedrijven graag hebben daar.”

4 reacties op “‘VERKEERSSITUATIE VIJFSLUIZEN SCHIEDAM LOOPT UIT DE HAND’

  1. Goh, het is al jaren uit de hand aan het lopen wordt men eindelijk wakker. Is toch zo goed op de schop gegaan voor miljoenen aan euro’s nooit een verbetering gemerkt dus er zal vast nog wel een paar miljoen tegenaan gaan

  2. Niet alleen bij Vijfsluizen loopt de verkeerssituatie uit de hand. Het hele gebied tussen Schiedam West en Vlaardingen Oost is overbelast en overvol. Heel handig was het om Vijfsluizen propvol bedrijven te zetten. Heel handig ook om het voormalige zwembad terrein aan de Vlaardingse kant van de A4 volledig vol te bouwen. We mogen hopen dat de rechter nu een definitieve streep haalt door dat imbeciele project “Go West”; twee hoge torens naast de Wilhelminaflat aan de Vlaardingerdijk. Hopen dat Huisman dit succesvol kan tegenhouden. Op dat terrein zou Schiedam een mooi parkje kunnen aanleggen én een flink aantal parkeerplaatsen. Daar zou de buurt pas echt mee geholpen zijn.
    Maar helaas, dat zou geheel indruisen tegen het extremistisch linkse anti-auto beleid van de gemeente.

    1. Het is dat Fa. Huisman alles tegenhoudt , temeer omdat die twee torenflats met een riante supermarkt eronder, er allang hadden moeten staan . Nu moeten bewoners uit die buurt met hun autootje hun boodschappen elders in Schiedam gaan doen. Het is nu dweilen met de kraan open ………………..

  3. Als vanaf WooPing een busbaan aanleg op wat nu een fietspad is en het fietspad iets opschuift. Zodat de bus geen last meer heeft van het overige verkeer. Is dit probleem opgelost en kan je als voetganger ook via het fietspad naar Vlaardingen Oost lopen. Verder zou Schiedam aan Vlaardingen moeten vragen of DFDS een eigen weg kan krijgen. Of dat bedrijf zou met geld van het rijk verplaats moeten worden naar de 2e Maasvlakte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *