Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VERKEERSREGELAARS VULCAANWEG VLAARDINGEN VERDWENEN’

VLAARDINGEN- De verkeersregelaars van Rijkswaterstaat zijn verdwenen, die in Vlaardingen de verkeerschaos bij DFDS en het ‘Brexitparkeerterrein’ nog enigszins verminderden. Dat constateert de fractie van ONS.Vlaardingen. De partij verzoekt het stadsbestuur om tekst en uitleg.

Alle ferry’s die naar Engeland varen bevinden zich op buiten stedelijke locaties, behalve de Vlaardingse ferry. Hierdoor staan Vlaardingers vanaf Vijfsluizen vaak muurvast. Dit geldt voor zowel Vlaardingers die naar huis willen als de stad in. ONS: ‘En met een afgesloten Schiedamseweg, dat een busbaan is geworden, is dit de enige route voor veel Vlaardingers richting het centrum. Een enkelbaansweg langs de KW-haven, met een file soms tot in Schiedam.’

Dit is niet alleen een ‘post-Brexit’ probleem, voor de Brexit was het ook al vaak raak. En ook al vaker aanleiding tot politieke vragen. De verergering van de Brexit helpt echter niet. Procedures bij de poort van DFDS van een paar seconden per vrachtwagen leiden tot exponentiële groei van het fileprobleem een paar honderd meter verderop.

ONS.Vlaardingen wil korte metten maken met deze voortdurende verkeerschaos en nu eindelijk paal en perken laten stellen door de gemeente Vlaardingen. Hoewel ONS begrijpt dat Rijkswaterstaat, de provincie en DFDS hier ook een rol in hebben. De fractie hoopt dan ook dat de gemeente optrekt sámen met deze partijen en rond de tafel gaat zitten voor de oplossing. 

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “‘VERKEERSREGELAARS VULCAANWEG VLAARDINGEN VERDWENEN’

  1. Die verkeersregelaars zal niemand missen, ik fiets daar een aantal keer per dag langs, (dit traject zal ik met de auto wegens tijdgebrek niet gauw volgen) en ik heb die mannen daar een aantal maanden zien staan. Het werd er niet minder druk door. Ze voegden niets toe. Vandaag, 22 januari was het weer raak vanaf plm. 16.00 uur. Geen auto van DFDS gezien trouwens. Een paar jaar geleden is de boel daar wegens herstructurering dicht geweest, en na die herstructurering is het alleen maar erger geworden. Het wordt tijd om die fout toe te geven en niet alles op de brexit te gooien. Logistiek is van groot economisch belang voor de economie van gemeentes en het lijkt mij ook dat Schiedam en Vlaardingen dit goed op moeten lossen. What about een aparte rijbaan voor vrachtverkeer? De bus heeft dit voorrecht al.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *