Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERKEERSKUNDIG ONDERZOEK NAAR PROBLEMEN VLAARDINGEN-OOST

VLAARDINGEN- Met een verkeerskundig onderzoek hoopt de gemeente Vlaardingen binnenkort te kunnen bepalen welke aanpassingen en maatregelen eventueel mogelijk zijn in de strijd tegen verkeersinfarcten op de Vulcaanweg en bij knooppunt Vijfsluizen.

De verkeersdrukte in dit deel van Vlaardingen-Oost wordt momenteel aan verschillende factoren toegeschreven. De verkeersinfarcten op Vijfsluizen zouden vooral veroorzaakt worden door piekmomenten bij DFDS in de Vulcaanhaven. Daarnaast zou het ook te maken hebben met het verkeer op de A4 tussen het Kethelplein en de Beneluxtunnel en de ongelukken en hoogtemeldingen die daar gebeuren. Hierin werkt de gemeente samen met Rijkswaterstaat.

Knooppunt Vijfsluizen is in 2017 aangepast voor 10,5 miljoen euro. Vanwege eerdere problemen met de doorstroming van gemotoriseerd verkeer en de hoeveelheid verkeer besloten Schiedam en Vlaardingen gezamenlijk de problemen aan te pakken bij Vijfsluizen.

Voor een betere doorstroming zijn de verkeerslichten bij Vijfsluizen recent beter op elkaar afgestemd.

DFDS gaat de komende periode flink uitbreiden: van 1100 naar 1550 containerplaatsen. De uitbreiding zal zorgen voor meer verkeers- en scheepsbewegingen dan nu. Ook moet de buurt rekening houden met meer geluid. Dat is omwonenden vorig jaar al duidelijk gemaakt tijdens drie informatie-avonden bij het bedrijf aan de Vulcaanweg.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *