Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERKEERSHINDER DOOR ASFALTERING NOORDRAND SCHIEDAM

SCHIEDAM- De noordrand van Schiedam krijgt te maken met uitgebreide asfalteringswerkzaamheden die vandaag starten. Deze duren tot vrijdag 13 december. De firma Van Ooijen voert de werkzaamheden uit. Het gaat om het asfalteren van de rijbaan van de hele Groeneweg en het gedeelte van de Kerkweg tot aan de Joppelaan. Dit is nodig omdat het asfalt niet meer voldoet aan de kwaliteitseisen.

De gemeente wil de Groeneweg bereikbaar en bruikbaar houden. Hiervoor zijn diverse oplossingen zoals het verbreden van de weg of andere manieren om deze weg te ontsluiten. Dit is een grote uitdaging waarvoor nog geen oplossing is. Door de weg nu te asfalteren is deze weer in goede staat. Dit biedt tijd en ruimte om over een oplossing na te denken.

Aangezien de Groeneweg een doodlopende en smalle weg is, is het instellen van een omleiding en behouden van de bereikbaarheid van woningen en bedrijven ingewikkelder dan bij doorgaande wegen. De woningen en bedrijven blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar via het parallel lopende fietspad. Auto’s zijn te gast op het fietspad en dienen stapvoets te rijden. Via passeerplekken kan tegemoet komend verkeer passeren.
 
Wanneer de werkzaamheden voor een woning of bedrijf plaatsvinden zijn deze alleen te voet bereikbaar. Voertuigen kunnen dan tijdelijk op het tegenover gelegen fietspad geparkeerd worden.
 
De omleidingsroute loopt over een fietspad, vrachtverkeer kan niet over het fietspad. Mochten er transporten in de uitvoeringsperiode gepland zijn dan moeten deze met de werkzaamheden worden afgestemd. Samen met de uitvoerder kan gekeken worden naar het beste tijdstip van levering en bevoorrading. 

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *