Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERKEER OVER LIJNDRAAIERSBRUG MAASSLUIS VANAF WOENSDAG

MAASSLUIS- De Lijndraaiersbrug in Maassluis kan op woensdag 27 mei weer open voor het wegverkeer. Dat verwacht wethouder Fred Voskamp (CDA). De wethouder reageert daarmee op vragen vanuit de gemeenteraad over de situatie van de brug waarvan de klep afgelopen zaterdagmiddag naar beneden viel.

Voskamp: “Op maandag 25 mei zullen wij de ballastkist verwijderen, demonteren en afvoeren voor inspectie. We kunnen ook verder met het onderzoek naar het brughoofd. En de onderkant van de brug zelf, door met de kraan, die dit allemaal gaat doen, de brug ook op te tillen. De verwachting is dat de schade beperkt zal zijn aan het brughoofd en de brug zelf. Dat er geen constructieve schade zal zijn. Mocht dat het geval zijn, en mocht de brug weer veilig verklaard kunnen worden, dan zouden wij naar verwachting niet eerder dan, maar rond woensdag 27 mei, het wegverkeer weer over de brug kunnen leiden.”

Vanuit de gemeenteraad komt ook een vraag naar de aansprakelijkheid. Voskamp: “In het kader van de verdere onderzoeken die lopen kan ik daar gewoon echt niet op vooruitlopen. In januari is er inspectie geweest, waarna geen onvolkomenheden zijn gemeld.”

Dat er zich zaterdag geen persoonlijke ongelukken hebben voorgedaan komt volgens Voskamp mede doordat de brugwachters volgens protocol hebben gewerkt.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *