Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERHUURDER WIL NIET BETALEN NA LIFTONGELUK SCHIEDAM

Een van de liften in het gebouw aan de Burgemeester Stulemeijerlaan in Schiedam.
Een van de liften in het gebouw aan de Burgemeester Stulemeijerlaan in Schiedam.

SCHIEDAM- De 77-jarige man die vorige maand in een van de liftschachten viel aan de Burgemeester Stulemeijerlaan in Schiedam-Nieuwland heeft nog geen cent ontvangen voor alle geleden schade. Verhuurder MVGM zou zich op het standpunt stellen dat de Vereniging van Eigenaren verantwoordelijk is voor de lift. De familie van het slachtoffer bestrijdt dit. Zij wijzen erop dat hun familielid huurder is in het gebouw en voor onder andere het gebruik van de lift maandelijks 143 euro aan servicekosten betaalt aan MVGM.

De oudere man wilde op donderdagmiddag 25 juni met zijn aangepaste fiets vanaf de begane grond de lift instappen, maar door een technisch mankement opende alleen de liftdeur terwijl de lift zelf een verdieping hoger was blijven staan. Daarop stortte het slachtoffer met fiets en al in de liftschacht.

Bij het incident met de lift liep de bejaarde huurder een gebroken sleutelbeen en diverse gekneusde ribben op. Volgens familie mag men van geluk spreken dat hun naaste de valpartij heeft overleeft. Zij vinden het daarom onbegrijpelijk dat de verhuurder weigert te betalen voor tenminste een beschadigde fiets, telefoon en bril.

Inmiddels zijn verbeteringen bij de lift aangebracht. Zo brandt er nu voortdurend een lamp in de lift en kan de liftdeur alleen van buiten worden geopend wanneer de lift er ook daadwerkelijk staat.

Het slachtoffer maakt het naar omstandigheden goed. Hij is na een verblijf in het ziekenhuis weer terug in zijn appartement waar hij mantelzorg krijgt van zijn familie.

Bij verhuurder MVGM in Rotterdam was tot nu toe niemand in de gelegenheid om te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *