WATERWEG ACTUEEL

VERHUURDER SCHIEDAM KAN STREVEN CO2 NEUTRAAL NIET BETALEN

VERHUURDER SCHIEDAM KAN STREVEN CO2 NEUTRAAL NIET BETALEN

SCHIEDAM- Verhuurder Woonplus streeft naar een CO2 neutrale woningvoorraad per 2050. Hoe zij dit gaat realiseren is nog niet bekend. Het is bijvoorbeeld voor het totale bezit van Woonplus niet haalbaar om de gewenste verduurzaming op complexniveau in één stap te realiseren, meldt de verhuurder. De reden hiervoor is dat de oplossingen er voor een groot deel van het bezit van Woonplus nog niet zijn. Er zijn bijvoorbeeld nog geen technieken beschikbaar om bestaande complexen van meer dan vier bouwlagen CO2 neutraal te maken. Daarnaast is het vanuit de financiële kaders niet haalbaar. De kosten bedragen vele honderden miljoenen euro’s. Om die reden zal Woonplus in verschillende stappen moeten toewerken naar een CO2 neutrale woningvoorraad in 2050. Dat antwoordt het gemeentebestuur op vragen van de PvdA.

Op basis van een stappenplan blijkt dat een volledige doorgerekende duurzaamheidstrategie op zijn vroegst in 2019 beschikbaar is. In de tussentijd is Woonplus aan de slag met diverse investeringsprojecten. Het gaat daarbij om honderdzestig woningen op het Heijermansplein en honderdzestig woningen op het Beethovenplein in Groenoord. Daarnaast betreft het achtenzeventig woningen in de Alphons Ariensstraat en zesenzestig aan de Johan de Wittsingel in Nieuwland.

CO2 neutraal betekent ook dat woningen niet meer verwarmd kunnen worden met gas, maar er een duurzaam alternatief moet komen. Volgens de gemeente bestaan twee realistische alternatieven voor duurzame warmte. All electric en Stadswarmte, het huidige electranet is niet uitgerust voor grootschalige verwarming via all electric oplossingen en stadswarmte is op dit moment niet aanwezig in Schiedam.

Webradio Torpedo

februari 13th, 2018

1 Comment

One Comment

  1. Angelique van eden says:

    Alle bewoners hebben aan gegeven voor dubbelbeglazing nee het was te duur er voor wat doen ze likje verf aan de buiten kant en de laaste flat hebben ze niks gedaan jaar was voor bij als ze dubbel beglazing had gedaan scheeld kosten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *