Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VERHUURDER MAASSLUIS IN DE FOUT BIJ BRAND FLAT’

MAASSLUIS- Verhuurder Maasdelta moet vanmiddag verschijnen voor de economische politierechter in Dordrecht. Justitie houdt de huisbaas aansprakelijk voor mogelijke gezondheidsschade. De zaak draait om de afwikkeling van een brand op 19 april vorig jaar aan de Mozartlaan in Maassluis.

Daar brak op de 4e etage van een flatgebouw, rond 18.30 uur, brand uit in een zonnescherm. Drie kwartier later was de brand onder controle. Er raakte niemand gewond. Wel zijn voor de zekerheid omliggende woningen ontruimd.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) was er na de brand sprake van een asbestbesmetting en heeft Maasdelta geen geschikte beheersmaatregelen getroffen en deze asbestbesmetting niet laten verwijderen en geen asbestinventarisatieonderzoek verricht of een reinigingsopdracht van de gevel laten uitvoeren. Hierdoor zijn geen maatregelen genomen gericht tegen (verdere) asbesverspreiding. Het OM vindt dat hierdoor sprake was van een gevaar voor de gezondheid en veiligheid.

1 reactie op “‘VERHUURDER MAASSLUIS IN DE FOUT BIJ BRAND FLAT’

  1. Dat is een goeie, de huurder monteert een zonnescherm, dat vliegt in de fik en de verhuurder krijgt de schuld? Zonder dat zonnescherm had dat asbest nog gezeten waar de fa. Eterniet het destijds wilde hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *