WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VERHUURDER DEELSCOOTERS VLAARDINGEN ACTIEF TEGEN OVERLAST’

VLAARDINGEN- De verhuurder van elektrische deelscooters rijdt dag in dag uit door Vlaardingen om parkeerchaos te voorkomen. Wethouder Bart Bikkers (VVD) maakt dat duidelijk aan CDA-fractievoorzitter Corné Venema. De christendemocraten ontvangen klachten over lukraak geparkeerden scooters. Wat de wethouder betreft is dit vooral het gevolg van gebruikers die zich niet aan de regels houden.

Bikkers: “Laat ik vooral de gebruikers van de scooters oproepen om daar wat tegen te doen. Soms kunt u verwachten dat de overheid overal de oplossing voor heeft, maar heel vaak ligt de oplossing bij de inwoners zelf.”

De wethouder ziet geen taak voor de gemeente. Bikkers: “Natuurlijk zijn wij in goed overleg met het bedrijf die de scooters levert. En natuurlijk blijven wij met hen monitoren waar die scooters staan, op welke manier we daar mee omgaan. Het bedrijf rijdt dag in dag uit rondjes om ervoor te zorgen dat de scooters op de goeie plek komen. En ook zij spreken, zelfs via boetes op het moment dat de scooters niet goed geparkeerd staan, onze inwoners daarop aan. Maar de eerste verantwoordelijkheid ligt bij de gebruiker.”

Sinds deze maand biedt het deelscooterbedrijf GO Sharing tientallen elektrische scooters aan in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. De dienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week te gebruiken door iedereen met een geldig rijbewijs.

In buurgemeente Schiedam regent het al geruime tijd klachten over de verschillende deelscooters. Daar is naast Go Sharing ook verhuurder Felyx actief sinds eind november. Dit laatste bedrijf belooft bij herhaling beterschap aan overlastmelders.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *