Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERHUURDER DEELSCOOTERS SCHIEDAM BELOOFT WEER BETERSCHAP

SCHIEDAM- Een huurder van een Felyx scooter in Schiedam wordt aangesproken door de verhuurder wegens ongewenst parkeergedrag. Bij herhaling volgen boetes. De groene scooter staat bij de ingang van de Vlinderhoven/Koolwitjehof in de wijk Spaland zodanig dat het trottoir volledig wordt geblokkeerd. Volgens Felyx deed hun klant wel zijn best om de rijbaan vrij te houden, maar vergat de stoep zo te zien…

Met trots concludeerde wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) onlangs dat de deelscooters van Felyx veel wordt gebruikt, op basis van de vele klachten over het lukraak parkeren van de scooters. Dit lukraak parkeren gebeurt sinds een week ook met de deelscooter van het bedrijf GO Sharing. In de Van Leeuwenhoeckstraat in Schiedam-Oost is een dag na de introductie van deze scooters er al een op de zeer smalle trottoirband aangetroffen.

In maart kwamen uit meerdere wijken klachten over het parkeren van de deelscooters. Verhuurder Felyx liet daarop weten dat de klagers de kentekens van de gewraakte scooters konden doorgeven, zodat het bedrijf de gebruikers zou aanspreken en bij herhaling beboeten.

Sinds september zijn in de Schiedamse wijken West en de Gorzen deelauto’s, deelfietsen en deelscooters te vinden. Die zijn tegen betaling door iedereen te gebruiken. Daarnaast kunnen maximaal 100 Schiedamse huishoudens meedoen aan een experiment, waarbij zij hun eigen auto laten staan. In ruil krijgen ze reisbudget, waarmee ze met andere vormen van vervoer kunnen reizen. Het gaat om experimenten die moeten helpen om Schiedam bereikbaar te houden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *