Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VERHUIS LIDL BINNEN HOF VAN SPALAND SCHIEDAM’

SCHIEDAM- Geen sloop, maar de verhuizing van supermarkt Lidl kan winkelcentrum Hof van Spaland in Schiedam-Groenoord toekomstbestendig maken. De winkeliers, verenigd in de Coöperatieve Vereniging van Erfpachters Hof van Spaland (CWE), gaan met dat plan verder aan de slag. Eind juni is een ontwerp gepresenteerd aan de CWE. In dit ontwerp speelt de verhuizing van Lidl binnen het winkelcentrum een rol.

De verhuizing van de Lidl is opmerkelijk: Een extra grote Lidl opende op zondag 30 september 2018 de deuren in het Hof van Spaland. Het Duitse supermaktconcern had na de sluiting van de oude Vógele-winkel dit pand bij de supermarkt betrokken.

De CVVE neemt nu zelf de uitwerking van een plan voor het winkelcentrum ter hand. De verenigde winkeleigenaren zijn zelf aanzet om te bepalen wat zij in de toekomst met het winkelcentrum willen.

Op 20 juli 2020 besloot de CWE een kwartiermaker aan te stellen, die hen in het verdere proces ondersteunt. Begin augustus heeft deze kwartiermaker zich aangesloten bij de overleggen die de gemeente met de CWE voert. De gemeente heeft de CWE voorgesteld een intentieovereenkomst op te stellen, waarin afspraken met de gemeente vastliggen over het winkelcentrum.

Het is de gemeente gebleken dat het veel tijd vraagt om de uiteenlopende belangen van de 34 winkeleigenaren bijeen te brengen. Elk van hen behartigt zijn/haar eigen belang, waardoor besluitvorming over renovatie langer duurt dan aanvankelijk gepland was. Met de komst van de kwartiermaker van de CWE zal de kans op versnelling van de renovatie toenemen, wordt gedacht op het stadskantoor.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 reacties op “‘VERHUIS LIDL BINNEN HOF VAN SPALAND SCHIEDAM’

  1. Hij zit daar prima lekker makkelijk met de parkeerplaats voor de deur.
    Ben je klaar bij de lidl dan neem ik altijd een rondje Hof van Spaland.

  2. Deze Lidl vestiging zit thans op een prima locatie. Makkelijk benaderbaar met de Auto & Tram.
    Mooie grote winkel ook.
    Laten die kleine winkeleigenaren de winkel leegstand in het hof van spaland gaan oplossen i.p.v te gaan Zeuren over locatie wijzigingen van wel goed draaiende winkels.

  3. Prima daar, niks aan doen. Ik kom altijd uit West om daar boodschappen te doen en niet alleen bij Lidl het is fijn winkelen, voldoende afwisseling, laat het zoals het is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *