Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERHOOGDE ASIELINSTROOM VLAARDINGEN

Stadskantoor-Vlaardingen-1 VLAARDINGEN- Het college van B en W van Vlaardingen heeft ingestemd met het ‘Uitwerkingsakkoord Verhoogde Asielinstroom’, zoals gesloten tussen het kabinet en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Het kabinet zal ruim 500 miljoen euro extra belastinggeld doorschuiven naar gemeenten voor de huisvesting van vluchtelingen. Omdat het aantal verplicht te huisvesten vluchtelingen ook in Vlaardingen toeneemt denkt het college dat dit akkoord voor Vlaardingen positieve effecten heeft. Overigens kunnen niet alle kosten voor de opvang worden gedekt met deze extra middelen.

Eind april is tussen het kabinet en de VNG het uitwerkingsakkoord verhoogde asielinstroom gesloten. De VNG heeft gemeenten via een ledenraadpleging verzocht uiterlijk 1 juni het gemeentelijk standpunt over dit akkoord kenbaar te maken. Het Vlaardings college stemt dus in met het akkoord.

Zie ook: Vluchtelingen Vlaardingen: 1,3 miljoen aan extra uitkeringen.
Maassluis royaal met inrichtingskosten vluchtelingen.
Schiedam: Meer geld voor vluchtelingen.

1 reactie op “VERHOOGDE ASIELINSTROOM VLAARDINGEN

  1. Is er geen schaamte vlaardingse burgemeester vlaardingers liggen aan de geel honger doe daar wat aan schaam medio dat ik eenvlaardinger ben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *