Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VERHAAL VLUCHTELINGEN IS VERKIEZINGSRETORIEK VVD-SCHIEDAM’

SCHIEDAM- De VVD in de Schiedamse gemeenteraad hanteert verkiezingsretoriek, vinden GroenLinks (GL) en Denk, wanneer door de VVD uitspraken worden gedaan over vluchtelingen. De liberalen worden, door GL, mede verantwoordelijk gehouden voor het huidige beleid rondom de huisvesting van vluchtelingen.

Namens de VVD-fractie in Schiedam laat raadslid Annebeth Wilton weten over de opvang van asielzoekers: “Liefst in hun eigen regio. Zodat ze later terug kunnen naar het land van herkomst, wanneer het er weer veilig is, om dat eigen land weer op te helpen bouwen. Wie moet het anders doen? Maar per jaar komt er hier in Nederland nu een aantal nieuwelingen bij waarmee een stad ter grote van Roermond bevolkt kan worden. Is dat dan wel vol te houden? Er zit een grens aan vriendelijkheid, zeker aan de onze, aan de sociale lasten. Nu en in de toekomst. Wij kunnen niet alle problemen van de hele wereld op onze schouders nemen.”

Doğukan Ergin (Denk): “Ik vindt het jammer, dat de VVD weet dat de verkiezingen nabij zijn…”

Rene Karens (GroenLinks): “Is het toevallig dat deze bijdrage van de VVD komt in de laatste behandeling van de begroting voor de gemeenteraadsverkiezingen? Want deze partij heeft de afgelopen periode aan de knoppen gezeten en het is hierover geen een keer gegaan de afgelopen tijd. Niet in het coalitieakkoord, niet in het collegewerkprogramma, niet in de gemeenteraad, dus ik vind het een beetje goedkope politiek om dan je gemeenteraadsbegrotingsverhaal te beginnen met een verhaal over nieuwkomers. “

Wilton: “Het gaat hier nú over, wat ons betreft.”

2 reacties op “‘VERHAAL VLUCHTELINGEN IS VERKIEZINGSRETORIEK VVD-SCHIEDAM’

  1. Ik ben het niet vaak met Denk eens, maar de veeveedee ruikt inderdaad weer gemeenteraadsverkiezingen en lult weer rechts, exact één dag na de verkiezingen zijn ze weer linkser dan de communistische partij van tsjoekie-tsjoekiestan.

  2. Haha, wat een gelul over opvang in eigen regio. De VVD wil die klote arabieren zó graag allemaal in Nederland van een huis en een uitkering voorzien dat ze ze zelfs met honden in Hoek van Holland tegenhouden als er een paar het hier voor gezien houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *