Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERGUNNING VOOR AANPAK PKO- EN LORENTZLAAN SCHIEDAM-OOST

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam heeft een aanvraag ontvangen voor een omgevingsvergunning op de locatie PKO- en Lorentzlaan in Oost. De werkgroep Lanen in Schiedam-Oost had vorige maand nog begrepen dat het verwijderen van de bomen in de twee lanen zou zijn uitgesteld voor dit najaar, tot verdriet van de buurt. Ze werken al 20 jaar toe naar het kappen van de bomen die voor veel overlast zouden zorgen.

De plannen voor het vervangen van alle bomen in de lanen is onder meer nodig voor de aanleg van een drainage- en infiltratieleiding en voor de vervanging van het riool. Bovengronds worden de lanen in lijn met de Boerhaavelaan aangepakt. Dit alles tot volle tevredenheid van De klankbordgroep Drie Lanen. Deze groep bewoners van Oost is al sinds 2000 nauw betrokken bij het project Drie Lanen. Zij hebben de afgelopen jaren heel veel schetsen voor de nieuwe inrichting van de lanen voorbij zien komen.

De aanplant van nieuwe bomen aan de PKO- en Lorentzlaan is bekend. Het gaat om 14% statige boom, 24% transparante boom en 62% bij-vriendelijke bomen. In totaal hebben voor de aanplant achtenzeventig bewoners gestemd van de bijna zevenhonderd stemgerechtigden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “VERGUNNING VOOR AANPAK PKO- EN LORENTZLAAN SCHIEDAM-OOST

  1. De statige -, de transparante – en de bijvriendelijke bomen waren de drie categorie”n waaruit de bewoners konden kiezen. De bijvriendelijke bomen kregen een grote voorkeur en die zijn het geworden: robinia’s enhoningbomen.

  2. Ben geboren in de Boerhaavelaan mijn moeder woont er nog steeds, zelf ben ik 63 jaar en vind de opknapbeurt geweldig maar wat jammer is daar in niet veel meer van over, oorzaak de huidige bewoners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *