Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERDUBBELING VUURWERKSCHADE VLAARDINGEN

Burgemeester en wethouders laten over de vreugdevuren weten: ‘Naast de inzet van de politie is het opleggen van een last onder dwangsom door de gemeente aan diverse personen van beslissende invloed geweest op de situatie rondom de voormalige vreugdevuren. Hiermee is een duidelijk signaal afgegeven dat we dergelijke vuren niet meer tolereren. We bestedingen dan ook het beleid om geen ontheffingen meer te verlenen voor de vreugdevuren en blijven hierin samen optrekken met de politie. Afhankelijk van de landelijke en regionale lijn ten aanzien van uurwerk gaan we bekijken of er een alternatief geboden moet worden. Uiteraard staan we open voor initiatieven van inwoners om een gezellig samenzijn te organiseren.’
VLAARDINGEN- De schade aan gemeentelijke eigendommen tijdens de laatste jaarwisseling in Vlaardingen bedraagt in totaal 22.710 euro. Dat is een ruime verdubbeling ten opzichte van de schade tijdens de jaarwisseling van 2018/2019. Toen ging het nog een schadebedrag van 9.940 euro.

De meest recente schade bestaat uit 20 prullenbakken, 30 afsluitkleppen van prullenbakken, 4 kolkdeksels (verdwenen, gevonden en teruggeplaatst), 3 glijbanen, 1 container en het reinigen van 17 containers.

Burgemeester en wethouders vinden de schade onaanvaardbaar. Landelijk wordt de verkoop van zwaar vuurwerk verboden, wat mogelijk bijdraagt aan het terugdringen van schade. Komende jaarwisseling wil de gemeente inzetten op het verder voorkomen van ongeregeldheden. Het stadsbestuur merkt bijvoorbeeld op dat het in Holy voorafgaand aan de jaarwisseling onrustig was. Men wil gaan bekijken hoe hier komende jaarwisseling meer op in kan worden gezet. De samenwerking tussen gemeente, politie, Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, Irado en Minters zou wel erg goed en soepel zijn verlopen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *