Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERDACHTEN IN TERRORISMEZAAK BLIJVEN IN VOORLOPIGE HECHTENIS

ROTTERDAM- De rechtbank in Rotterdam heeft vandaag in de terrorismezaak ‘Dumfries’ beslist dat de acht verdachten die in deze zaak vastzitten langer in voorlopige hechtenis blijven. De advocaten van de verdachten hebben op de zitting van 6 januari jl. verzocht om de voorlopige hechtenis van de verdachten op te heffen of te schorsen. Deze verzoeken zijn afgewezen.

Het dossier bevat voldoende ernstige bezwaren tegen alle verdachten om de voorlopige hechtenis in stand te laten. De nieuwe stukken, die zijn gevolgd uit het aanvullende onderzoek naar de verschillende digitale gegevensdragers, dragen daar aan bij.

De rechtbank verwijst naar wat de officieren van justitie op de terechtzitting van 6 januari jl. uiteen hebben gezet en wat al in voorgaande beslissingen over de voorlopige hechtenis is overwogen. Het onderzoek naar de digitale gegevensdragers is nog niet afgerond en biedt wellicht meer inzicht in de gedragingen van de verschillende verdachten. Op de regiezitting van 18 maart aanstaande dient, wanneer het volledige dossier is verstrekt, opnieuw kritisch gekeken te worden naar de verdenkingen.

De verzoeken tot schorsing van de voorlopige hechtenis worden ook in alle zaken afgewezen. In dit stadium van het onderzoek weegt het belang van strafvordering zwaarder dan het persoonlijk belang. Ook hier geldt dat hier opnieuw goed naar gekeken wordt op 18 maart aanstaande, als het einddossier is verstrekt. Daarbij zal de rol van iedere verdachte opnieuw worden bekeken.

6 reacties op “VERDACHTEN IN TERRORISMEZAAK BLIJVEN IN VOORLOPIGE HECHTENIS

  1. Is wederom wachten dat juffertje Simons een oproep gaat doen om te protesteren om deze haatbaarden vrij te laten, heeft ze er weer een paar stemmen bij, bij de gemeente raadsverkiezingen. Na vrijlating direct naar Griekenland en daar, uiteraard met valse naam en vals paspoort, asiel aanvragen. Vervolgens naar het luxueuze 5* vakantieschip in Schiedam.

  2. Kopschopper Achgassie Akwasi was ik niet vergeten, zou dat graag willen.
    Lui die (mis) gebruik maken van onze gastvrijheid, voorzieningen en oproepen tot het schoppen van mensen zijn in mijn ogen hetzelfde soort waarover het bewuste artikel gaat. En vrijwel elk mens met een iq van 50 of hoger snapt dat Aggassie Akwasi ook zo soort is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *