Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERDACHTE DODELIJKE AANRIJDING SCHIEDAM HEENGEZONDEN

SCHIEDAM- De 35- en 18-jarige verdachten uit Schiedam die deze week werden aangehouden in het onderzoek naar de dodelijke aanrijding op de Laan van Bol’es in Schiedam-Groenoord zijn vanmiddag heengezonden. De twee blijven verdachten in deze zaak.

Op 6 november 2015 kwam op de Laan van Bol’es in Schiedam de toen 21-jarige Hamidou Laiti om het leven toen hij werd geschept door een gestolen auto. Het onderzoeksteam hield afgelopen maandag en dinsdag twee mannen aan op verdenking van betrokkenheid bij dit ongeval. Direct na het ongeval hielden agenten vijf verdachten aan, waaronder de 18-jarige verdachte uit Schiedam. Alle (eerder) aangehouden verdachten zijn nog verdachte in deze zaak. De familie van het slachtoffer is donderdagmiddag op de hoogte gesteld.

Het onderzoeksteam heeft alles op alles gezet in een ultieme poging om duidelijkheid te brengen in deze zaak. Dat was de reden om bijna een jaar na het ongeval opnieuw de media op te zoeken met een getuigenoproep. Dat gebeurde vorige week in Opsporing Verzocht en Bureau Rijnmond. Het was niet de eerste keer dat deze opsporingsprogramma’s aandacht besteedden aan dit ongeval. Ook op de sociale media werd meerdere keren aandacht besteed aan de zaak.

Het is zeker voor de familie schrijnend dat na bijna een jaar er nog geen duidelijkheid gegeven kan worden over de toedracht van het ongeval. De politie doet nogmaals de dringende oproep aan mensen die informatie hebben, om zich te melden. De beloning van 7500 euro die de hoofdofficier van justitie beschikbaar heeft gesteld voor de gouden tip geldt nog steeds. Informatie doorgeven kan ook anoniem op 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *