Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERDACHTE (42) WIETTEELT VLAARDINGEN-BABBERSPOLDER VOOR DE RECHTER

VLAARDINGEN- De hennepplantage in de Lobeliastraat 35 in Vlaardingen-Babberspolder is het werk van Kazem Khan H., meent justitie. De 42-jarige Iraniër zou van 9 februari tot en met 9 maart actief zijn geweest met de kweek van hennep in de flatwoning.

Bij de ontmanteling van de kwekerij zijn door de politie 275 hennepplanten geteld. Naast de hennepteelt wordt de man ook verdacht van stroomdiefstal. Stedin komt met een naheffing over de periode van 1 januari 2021 tot en met 9 maart 2021 voor het (illegaal) aftappen van stroom voor de energiemeter.

De ontmanteling van hennepplantages is onderdeel van de bestuurlijke aanpak hennepteelt, die sinds 1 januari 2009 actief is om overlast van hennepkwekerijen te bestrijden. De gemeente Vlaardingen werkt samen met politie, Stedin en woningcorporaties aan het bestrijden van hennepkwekerijen.

Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt kan gedupeerden [vastgoedeigenaren] ondersteunen met de aanpak en afwikkeling en het verhalen op dader(s) naar aanleiding van het aantreffen van een hennepkwekerij. Meer informatie http://www.sbwh.nl info@sbwh.nl of bel 085-273 52 77 @SBWHnl @VerHuurVeilig

Hennepkwekerijen vormen een risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast. Vaak gaan er criminele organisaties achter schuil. Meer informatie of tips over hennepkwekerijen bij u in de buurt? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of als u onbekend wil blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

1 reactie op “VERDACHTE (42) WIETTEELT VLAARDINGEN-BABBERSPOLDER VOOR DE RECHTER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *