Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER SLUIT WINKEL SCHIEDAM-OOST

SCHIEDAM- Een supermarkt aan de Lorentzlaan in Schiedam-Oost is door burgemeester Lamers voor een periode van 14 dagen gesloten. De winkel bleek te beschikken over een grote hoeveelheid namaak merkkleding. Ook bleek men enkele verboden wapens in de zaak te hebben.

Preventief fouilleren station Schiedam Centrum leverde dit maal geen bijzonderheden op. De RET controleerde zowel overdag als 's avonds op de tramlijnen 21 en 24. Minder dan 1 procent van de reizigers bleek zwart te reizen.
Preventief fouilleren station Schiedam Centrum leverde dit maal geen bijzonderheden op. De RET controleerde zowel overdag als ‘s avonds op de tramlijnen 21 en 24. Minder dan 1 procent van de reizigers bleek zwart te reizen.

De misstanden kwamen aan het licht tijdens een integrale actie van twee weken terug in de wijk. Daarbij werd gecontroleerd door onder meer de politie op een groot aantal terreinen om overlast en misstanden tegen te gaan.

Rond de Swammerdamsingel zijn negenenzestig woningen bezocht, onder andere om te bekijken of de bewoning in overeenstemming is met de gegevens in de gemeentelijke basisregistratie. In één woning werd geconstateerd dat sprake was van illegale kamerverhuur.

Bij twee horecagelegenheden bleek aanleiding een onderzoek te starten naar illegaal gokken.

Op het Van ‘t Hoffplein hield de politie een verkeerscontrole. Circa dertig voertuigen werden gecontroleerd. Daarbij werd een internationaal gesignaleerde ongewenste vreemdeling aangehouden. Ook werd iemand aangehouden die nog tweeëntwintig dagen de cel in moest.