Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VERBOD VRAGEN VUILCONTAINERS VLAARDINGEN WEGENS DREIGING’

VLAARDINGEN- Er mogen vanavond in de gemeenteraad geen vragen worden gesteld over de problemen rond de Vlaardingse ondergrondse vuilcontainers. Dat beweert raadslid Ron Boers voor de microfoon van Omroep Vlaardingen. “Het wordt mij gewoon verboden”, zegt Boers. De burgemeester heeft de vragen, die altijd vooraf moeten worden ingediend, gisteren met reden afgewezen. Er zou van één vraag een onacceptabele dreiging uit zijn gegaan.

De kritiek van Boers betreft onder andere GroenLinks-wethouder Bart de Leede. Boers: “Hij zit er nu 3 jaar. Het is al 3 jaar een klerezooi rond die containers. Het pasjessysteem is mislukt. Het lost niets op. De laatste weken wordt het alleen maar erger. Ik mag er niet eens vragen over stellen. Het wordt gewoon voorkomen. Hoe kan je nou bang zijn voor vragen?”

Ook op andere vlakken stelt Boers tegenwerking te ondervinden. Daarbij krijgt ook de burgemeester ervan langs. Het betreft dan het gebrek aan handhavers voor probleemwijken, waaronder de slooppanden in de Zeeheldenbuurt in Oost. Boers: “Ik heb onlangs een brief willen schrijven, op aandringen van een politievakbond, aan het kabinet en de Kamer, mocht ook niet van de voorzitter (burgemeester, red.). Nee, daar moest eerst uitgebreid over gepraat worden. Ik wil vragen gaan stellen over het vuil bij de containers, wat alleen maar erger wordt en met deze hitte ook gevaarlijker voor de gezondheid. Het wordt mij gewoon verboden.”

De situatie in de Zeeheldenbuurt zou uit de hand lopen. Boers: “Er wordt met molotovcocktails gesmeten, een dag later twee auto’s in de brand, nog een dag later een container in de brand. Dat is dan nog los van het dag en nacht schreeuwen en de vervuiling. Ik heb net weer foto’s binnen van bewoners, dat de steegjes daar gewoon helemaal vol liggen met autobanden, klerezooi, winkelwagentjes met afval. Als er band uitbreekt kan je niet eens vluchten. Leegkomende huizen worden steeds opgevuld met onder meer daklozen uit Rotterdam, met arbeidsmigranten. Allemaal zaken waarmee die buurt er niet op vooruit gaat.”

Burgemeester Bas Eenhoorn (VVD) heeft in de dagmail aan raadsleden laten weten dat de vragen van Boers grotendeels een herhaling van zetten zijn van eerdere momenten in de raad, waaronder de behandeling van een motie in april. De vragen zijn bovendien niet spoedeisend of actueel, meent de burgemeester. Eenhoorn: “De laatste vraag bevat een onacceptabele dreiging die op verschillende manieren kan worden uitgelegd.”

Wethouder De Leede laat weten dat de vragen van Boers alsnog worden beantwoord wanneer het raadslid deze als schriftelijke vragen indient bij het college.

1 reactie op “‘VERBOD VRAGEN VUILCONTAINERS VLAARDINGEN WEGENS DREIGING’

  1. Er zijn buurten waar de pasjes niet werken. Dan wordt het vuil in de containers gooien ook onmogelijk. Waarom zo ingewikkeld met die pasjes? Beter het vuil in de container dan ernaast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *