Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERBETERPUNTEN METRO SCHIEDAM-HOEK VAN HOLLAND

SCHIEDAM- Reizigers op de Hoekse Lijn die hun reiservaring gedeeld hebben met de RET, geven gemiddeld een 8,3 aan hun reis met de metro. In de eerste week zijn er enkele vertragingen geweest en is één rit uitgevallen. Er is een aantal aandachtspunten uit deze ervaringen naar voren gekomen, waar de RET mee aan de slag gaat.

Aangegeven is dat houten vloerdelen bij sommige metrostations glad kunnen zijn bij natheid. Sommige abri’s regenen in met als gevolg natte bankjes, maar eventuele aanpassing van het ontwerp vergt tijd. Verder is niet iedereen tevreden over de omroepberichten in de metro en de informatie op de perrons. En afgelopen vrijdag was er de defecte lift bij Schiedam-Nieuwland, deze is zaterdag opgelost.

In de eerste week trok de Hoekse Lijn, op werkdagen gemiddeld ruim 24.000 in- en uitstappers. Dat is omgerekend ruim 20.000 reizigers per dag op werkdagen. In eerdere ramingen ging de RET uit van een ‘ingroeimodel’ waarbij binnen drie jaar de 16.000 in- en uitstappers per werkdag uit de NS-tijd met 40 % zou groeien. In de eerste week zit het aantal in- en uitstappers al boven deze groei.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *