WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERBAZING: VLAARDINGERS REAGEREN NIET OP HINDER VLIEGVELD

VLAARDINGEN- Ook Vlaardingen moet met een zienswijze komen op het vliegverkeer boven de stad. Daarvoor pleit raadslid Albert Don (Leefbaar Vlaardingen) tijdens de raadscommissie. Don: “Bewoners van Schiedam hebben namelijk een zienswijze ingediend. Ik vraag mij eigenlijk af of Vlaardingen daar ook niet op aan zou moeten haken, omdat wij net zo goed die vliegtuigen over ons dak heen hebben.”

De twee Schiedamse bewonersvertegenwoordigers in de commissie die meepraat over de plannen van vliegveld Rotterdam The Hague Airport (RTHA) hebben recent aangedrongen op het terugdringen van het luchtverkeer, dit in reactie op de ontwerp-Luchtvaartnota. De Schiedammers vinden de groei van het groot commercieel verkeer op RTHA ongepast en schadelijk voor een aanvaardbaar woon- en leefklimaat.

Don: “Ik wil aandacht vragen wanneer het stuk misschien voorbij komt, of wanneer het relevant wordt voor Vlaardingen, dat wij ook eens gaan reageren.”

In 2017 werd al bekend – op basis van een Milieu Effect Rapport – dat de geluidcontouren van het Rotterdamse vliegveld tot over het grondgebied van de gemeente Vlaardingen komen. Ook als de luchthaven geen toestemming krijgt om te groeien. Het gaat dan om een strook langs de A-20 boven Holy-Zuid en de noordkant van Vlaardinger-Ambacht. Als de luchthaven groeit komen deze contouren verder westelijker over Vlaardingen te liggen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “VERBAZING: VLAARDINGERS REAGEREN NIET OP HINDER VLIEGVELD

  1. Ik zeg altijd maar, wie was er eerder e kip of het ei, met andere woorden, Vliegveld Zestienhoven is in 1956 in gebruik genomen en ik vraag mij af of die huizen er toen al stonden?

    1. Is nog steeds geen excuus om lekker uit te breiden en nóg meer vliegtuigen over je dak te krijgen.
      Bij bepaald weer wordt je er knettergek van, als ik soms kan zwaaien naar inzittende voel ik me ook niet zo veilig meer.
      Er staan hier huizen in de wijk van voor de oorlog.. die in de route liggen. Genoeg is genoeg…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *