Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERBAZING OVER 75.000 EURO EXTRA SUBSIDIE SLAG BIJ VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De Stichting Vlaardingen 1018 krijgt 75.000 euro extra subsidie voor meer verkeers- en veiligheidseisen voor het naspelen van de Slag bij Vlaardingen in de Broekpolder komend weekend. Oppositiepartij Beter voor Vlaardingen (BvV) is zeer verbaasd over deze extra subsidie en komt met schriftelijke vragen.

BvV wijst er onder meer op dat het bedrag van 75.000 euro ruimschoots de subsidies overstijgt van het Zomerterras, het Haring- en Bierfeest en Koningsdag.

Volgens de gemeente is de extra subsidie nodig om de veiligheid van de bezoekers van het evenement in de Broekpolder te kunnen blijven garanderen. Het verwachtte aantal bezoekers is inmiddels hoger dan in oorspronkelijke plannen is opgenomen. In het oorspronkelijke plan en begroting van het historische evenement zijn deze extra maatregelen en bijbehorende kosten dan ook niet voorzien. Stichting Vlaardingen 1018 heeft de gemeente verzocht om met een extra subsidie bij te springen. Vanwege de bijzondere aard van deze viering, wil het college iedereen de mogelijkheid geven om het evenement te bezoeken en heeft daarom geen maximum op het aantal bezoekers vastgesteld.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *