Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERANDERING SUBSIDIES AMATEURKUNSTEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Een aantal amateurkunstverenigingen in Schiedam zal minder of helemaal geen subsidie meer ontvangen van de gemeente. Oorzaak is een herziening van de regeling uit 2012. Een aantal kleine verenigingen dat te weinig (Schiedamse) leden heeft, zal niet meer in aanmerking komen voor subsidie. Het subsidieplafond van de subsidieregeling bedraagt 69.000 euro.

De belangrijkste verandering is een verschuiving van een puntensysteem naar vaste bedragen voor verschillende kunstdisciplines. Elke kunstdiscipline kan op basis van de nieuwe regeling aanspraak maken op een vast subsidiebedrag. De bedragen zijn voor alle disciplines zo berekend dat de subsidie in ieder geval een groot deel van de vaste kostenposten van verenigingen dekt: de artistieke leiding en de huisvestingskosten. De kunstdisciplines toneel, harmonieën en orkesten hebben doorgaans hogere kosten, bijvoorbeeld voor opslag en aanschaf van instrumenten, voor decors en kostuums. Daarom zijn de basisbedragen voor deze disciplines hoger.

Het gemeentelijke subsidiebedrag vormt slechts een deel van de inkomsten van een vereniging. Het wordt van verenigingen verwacht dat zij aanvullende inkomsten genereren uit contributies, fondsen en dergelijke.

Foto(archief): toneelgroep Apollo

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *