RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VETUS VERHUIST NAAR NIEUWBOUW HAVENSTRAAT SCHIEDAM-GORZEN

SCHIEDAM- Het Schiedamse Vetus B.V. zal verhuizen vanaf bedrijfsterrein ‘s Gravenlandsepolder naar het nieuwe bedrijfsgebouw in de de Havenstraat 1 te Schiedam-Gorzen. Projectontwikkelaar DHG heeft een 15-jarige huurovereenkomst afgesloten met Vetus; fabrikant en handelsmaatschappij van scheepsmotoren en technische onderdelen voor pleziervaartuigen en de kleine beroepsvaart.

Eind 2021 kocht DHG het oude kantoorgebouw aan de Havenstraat 1 van Linde Gas. Het pand werd gesloopt met de bedoeling om op het kavel van circa 9.000 m² een nieuw bedrijfsgebouw neer te zetten.

Het al jaren in Schiedam gevestigde Vetus was zoekende naar een nieuwe locatie, om in 2024, het jaar dat Ventus 60 jaar bestaat, het nieuwe pand in de Gorzen in gebruik te nemen.  Het gebouw zal bestaan uit 5.722 m² bedrijfsruimte, 1.813 m² mezzanine, 1.873 m² kantoorruimte en 32 parkeerplaatsen op eigen terrein.

DHG heeft de afgelopen jaren meerdere kavels in de Havenstraat (her)ontwikkeld tot kantoorpanden en bedrijfsunits, met name gericht op de maritieme industrie. Hier zijn bedrijven als Palfinger, Jumbo Maritime, Wartsila en Boluga Towage gevestigd. Dit maritieme cluster in combinatie met de mogelijkheid voor een eigen aanlegsteiger aan de Spuihaven maakt dit tot de ideale vestigingslocatie voor Ventus.

1 reactie op “VETUS VERHUIST NAAR NIEUWBOUW HAVENSTRAAT SCHIEDAM-GORZEN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.