Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VEILIGHEIDSMARKT EN OPEN DAG BRANDWEER MAASSLUIS

MAASSLUIS- De brandweer Maassluis houdt nog tot 16.00 uur een Open Dag met Veiligheidsmarkt.

De Open Dag is vanmorgen geopend door burgemeester Edo Haan (PvdA).

Iedereen van jong tot oud welkom bij de brandweerkazerne aan de Elektraweg 3. Kom langs en maak kennis met alles op veiligheidsgebied. Op de Veiligheidsmarkt vindt u alle informatie over het (brand)veiliger maken van uw huis. Wat moet u doen en wat juist niet.

Maak ook kennis met de brandweerploeg, bekijk brandweerauto’s en test uw zintuigen als de beleveniscontainer vol rook staat. De brandweer komt zelf ook in actie en laten tijdens demonstraties zien wat ze in huis hebben. Bijvoorbeeld hoe u iemand uit een auto bevrijdt of wat u wel of niet moet doen bij een vlam in de pan.

Daarnaast kunt u ook kennismaken met specialistisch materiaal, zoals een groot bluskanon die kan worden ingezet bij grote branden in het Rotterdamse Havengebied. En hoe gaat de brandweer om met branden in rieten daken? Hoe doet de brandweer onderzoek naar de oorzaak van een brand?
Kom langs en ervaar en bekijk het zelf!

Voor de kinderen is er een brandweer-springkussen en ook de jeugdbrandweer is aanwezig zodat uw kinderen kunnen ervaren wat het is om te blussen.
 

 
Heeft u de smaak te pakken en vindt u niet alleen een open dag leuk, maar ziet u werken als brandweervrouw- of man wel zitten? In Maassluis zoeken ze namelijk versterking van de ploeg. Ze zoeken in het bijzonder personen die ook overdag beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld omdat u in (de buurt van) Maassluis werkt. Iets voor u? Kom langs en ga in gesprek over wat mogelijk is!

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *