WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VEILIGHEID MAASSLUIS NIET BEDREIGD ONDANKS ODFJELL’

MAASSLUIS- De veiligheid in de petrochemische industrie is niet in het geding geweest, ondanks de verschillende opvattingen rond het sanctioneren bij overtredingen tussen de milieudienst Rijnmond (DCMR) en het Openbaar Ministerie (OM). Dat meldt het gemeentebestuur van Maassluis aan de lokale fractie van de VVD. In het algemeen is er een goede samenwerking tussen de DCMR en het OM, meldt het stadsbestuur.

De VVD heeft twijfels na het lezen van het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) (lessen na Odfjell). De OVV heeft een specifieke geval onderzocht waarin beide organisaties een verschillende visie hadden op overtredingen. Deze casus is de aanleiding geweest om op verschillende niveaus (operationeel en op managementniveau) de informatie-uitwisseling en afstemming te versterken om tot een betere afstemming te komen.

Naar aanleiding van een aantal incidenten en de stillegging van Odfjell in 2012 stond de veiligheid van het tankopslagbedrijf Odfjell tegenover Maassluis ter discussie. Het onderzoek van de OVV richtte zich op de rol van het bedrijf en het systeem waarbinnen de gesignaleerde problemen hebben kunnen voortduren. Hierbij is niet alleen gekeken naar het bedrijf Odfjell, maar ook naar de vergunningverlening, inspecties, toezicht en handhaving en de rol van de overige betrokken partijen waaronder de opdrachtgevers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *