Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VEEL VRAGEN ONBEANTWOORD LEGIONELLA ZWEMBAD VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het blijft onduidelijk waarom de gemeenteraad niet is geïnformeerd over de aangetroffen legionella bacterie in het bubbelbad van zwembad ‘de Kulk’ in Vlaardingen. Het gemeentebestuur laat een groot aantal vragen over de legionella onbeantwoord, omdat het zwembad eigendom is van de stichting zwem- en recreatiebad ‘de Kulk’. Deze stichting is verantwoordelijk voor het exploitatiebeleid , de gemeente heeft hier geen zeggenschap over.

Wel wordt duidelijk gemaakt dat de gemeente direct is geïnformeerd toen de legionellabacterie is geconstateerd in de whirlpool . Daarnaast denkt het stadsbestuur dat het goed is om te melden dat er bij de GGD geen meldingen van legionella besmetting geconstateerd zijn naar aanleiding van dit incident.

De fractie Boers (fB) kwam begin december met schriftelijke vragen over de kwestie, nadat op vrijdag 6 december bekend werd dat er een legionella bacterie is aangetroffen tijdens een tweejaarlijkse controle, die op 18 november is uitgevoerd. De whirlpool is toen meteen gesloten. (FB: ‘Hoe en wanneer zijn welke bezoekers van de Kulk geïnformeerd over de besmetting?’).

Het Vlaardingse binnenbad voldoet aan de naleving van de zwemwaterregelgeving zoals vastgelegd is in de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden en het bijbehorende besluit. Dit wordt gecontroleerd en gerapporteerd door de Omgevingsdienst Midden Holland. In de laatste rapportage zijn geen tekortkomingen naar voren gekomen.

De Kulk ontving in 2019 een subsidie van 410.000 euro. Voorwaarde voor deze subsidie is dat het zwembad het hele jaar schoon en veilig gehouden wordt, een bezoekersaantal van 190.000 nagestreefd en dat de gemeente direct geïnformeerd wordt zodra een legionellabacterie wordt vastgesteld.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *