Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VEEL MEER ASBEST IN SLOOPFLATS SCHIEDAM-NIEUWLAND

SCHIEDAM- Er zit meer asbestverontreiniging in de te slopen flats aan de Parkweg in Schiedam-Nieuwland dan waarmee eerder rekening is gehouden. Door de inschattingsfout krijgt Schiedam nu te maken met oplopende kosten. Uit nadere onderzoeken is gebleken dat sprake is van een soort en hoeveelheid waarvan de kosten voor saneren veel hoger zijn.

Om een nog beter beeld te krijgen van de hoeveelheid en de kwaliteit van het asbest is het bij gebouwen altijd nodig om ook achter de kozijnen te kijken. Hiervoor is het noodzakelijk dat de woningen leeg en ontruimd zijn. Nu de uitverhuizing in volle gang is kan pas echt worden vastgesteld wat voor type asbest er destijds is toegepast en hoeveel. Dit is samengevat in een destructief onderzoek.

Het uitverhuizen zal meerdere jaren in beslag nemen. Het project loopt tot en met 2024. Na de sloop van ruim driehonderd portiek- en galerijappartementen van Woonplus zal in het gebied maximaal 70% terug worden gebouwd met een verdeling van 60% sociale huurwoningen en 40% koopwoningen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *