RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VAREND CORSO VANMIDDAG IN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Vanmiddag om 14.45 uur is het Varend Corso in Vlaardingen te zien, bij het Broekpolderpad. Het corso heeft de nacht doorgebracht in Maassluis waar het gisteravond al kon worden bewonderd. Een stralende zon, muziek, dans en natuurlijk de corsoboten, maakten het Varend Corso Westland op de eerste dag al direct een succes.

Voorzitter Rob Baan zegt daarover terugblikkend: “In één woord: overweldigend. Als ik keek naar de koppies aan de waterkant, dan zag ik beleving, blijdschap. Iedereen was aan het genieten. Het was echt een geschenk al die mensen aan de waterkant.”

Door de nieuwe opzet van het corso werden voor het eerst al op donderdagavond de eerste prijzen uitgereikt: de juryprijzen voor de commerciële en niet-commerciële deelnemers werden onder luid applaus overhandigd. Bij de commerciële deelnemers won Gezamenlijke Aardwarmte Projecten Westland, met hun boot getiteld Aardwarmte. De boot Zomer Carnaval van Certhon en Van der Valk Systemen met Elvis Presley volgden op de tweede en de derde plaats.

Bij de niet-commerciële deelnemers ging de kern Honselersdijk er met de winst vandoor met hun boot ‘Encanto’. Nummer twee werd de ‘Magic’-corsoboot van De Lier en Kwintsheul met ‘Muziek verbindt ons’ mocht de prijs voor de derde plaats in ontvangst nemen.

Ook voor het Kindercorso werden de prijswinnaars donderdag al bekendgemaakt. In de categorie tot 11 jaar is dat de Lion Kids geworden met hun boot de Lion King en in de categorie tot 16 jaar wonnen de Showgirls met de Rapunzel-boot.

De deelnemers hebben de komende drie dagen nog veel om voor te strijden. Op zondag worden nog de prijzen uitgereikt voor de scholencompetitie The Blooming Battle, de Johan Huisman-bindersprijs, de innovatieprijs, de figuratieprijs en de felbegeerde Tuinderij publieksprijs.

Het Varend Corso Westland trekt dit jaar voor het eerst al in juni door wateren van Westland en omstreken. Ook de opzet is nieuw: in plaats van drie worden er nu vier verschillende routes gevaren en wordt ook Den Haag voor het eerst binnen gevaren. Tijdens eerdere edities trok het Varend Corso Westland tot wel een half miljoen toeschouwers naar de waterkant.

Foto van opening op 23 juni door Arnaud Roelofsz

1 reactie op “VAREND CORSO VANMIDDAG IN VLAARDINGEN

  1. Dat is leuk voor gepensioneerden en steuntrekkers. Komt er ook een corso die de werkende bevolking mag aanschouwen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *