Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VAREND CORSO KOMT TOCH NAAR VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het Varend Corso heeft Vlaardingen toch opgenomen in de route voor dit jaar. Op vrijdagmiddag 3 juli verschijnen de kleurrijke boten daardoor rond 14.00 uur op het Bommeer. Tegen 15.15 uur vindt het keerpunt plaats in Vlaardingen. Dit alles in tegenstelling tot eerdere berichten.

De afgelopen dagen heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen de gemeente en de corso-organisatie. Het resultaat is dat het Vlaardingse ondernemersfonds bereid is als sponsor op te treden en met een eigen boot mee te varen. Daarop kon het Varend Corso geen nee meer zeggen en komt men alsnog naar Vlaardingen. Voor welk bedrag de ondernemers in de buidel tasten wil geen van de betrokkenen zeggen.

De gemeente Vlaardingen heeft eerder besloten voor dit jaar geen subsidie meer te verstrekken van 10.000, maar maximaal 1.000 euro toe te kennen, als vorm van waarderingssubsidie. Voor het corso was dat bedrag onvoldoende.

Het Varend Corso heeft vanmiddag de definitieve route bekend gemaakt. Al eerder was bekend dat op zaterdag Den Haag aangedaan zou worden, maar inmiddels weten de organisatoren ook dat Vlaardingen toch op de route blijft. Maassluis is donderdagavond 2 juli al aan de beurt.

Een aantal zorginstellingen voor ouderen, die traditiegetrouw langs de Vlaardingse waterkant neerstrijken, heeft al verheugd gereageerd op het nieuws over het toch doorgaan van het Westlandse evenement, zegt een woordvoerder van het corso.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *