Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VANNACHT HOOGWATER MAASSLUIS

MAASSLUIS- In Maassluis wordt komende nacht omstreeks 05.30 uur bij de Buitenhaven een waterstand van + 2.00 NAP verwacht; ‘s middags wordt rond 17.20 uur een waterstand van + 2.20 meter NAP verwacht.

U bent zelf verantwoordelijk voor het treffen van maatregelen om schade aan uw eigendommen te voorkomen. Denk aan het verplaatsen van uw auto naar een hoger gelegen terrein.
Parkeer uw voertuig in ieder geval niet op de loswal bij de Burgemeester de Jonghkade.
Als u in het gebied geparkeerd staat waar hoog water wordt verwacht, parkeer uw auto dan tijdig ergens anders. Auto’s die blijven staan als de kade onderloopt, worden niet weggesleept en komen deels onder water te staan. Parkeren in buitendijks gebied is altijd voor eigen risico.
Vanaf NAP +1,85 m (omstreeks 04.00 uur resp 15.50 uur) begint de loswal aan de Burgemeester de Jonghkade onder te stromen. Naar verwachting komt er geen water op het wegdek van de Govert van Wijnkade (buitendijks gedeelte) te staan.

De gemeente heeft de loswal afgesloten met een slagboom om te voorkomen dat mensen hun voertuig op de loswal aan de Burgemeester de Jonghkade parkeren. U kunt de loswal nog wel verlaten.
De gemeente heeft ook een tekstkar geplaatst om te adviseren om niet op de loswal te parkeren.

Via het SMS­-systeem informeert de gemeente de contactpersoon en de bewoners van ’t Hoofd én de bedrijven aan de burgemeester de Jonghkade en de Govert van Wijnkade. Wilt u ook worden geïnformeerd bij hoogwater, stuur dan een bericht aan crisisbeheersing@maassluis.nl

De politie waarschuwt zo nodig eigenaren van voertuigen die er al geparkeerd staan.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *