Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VANNACHT BOMEN VERWIJDEREN BIJ A20 VLAARDINGEN

 
VLAARDINGEN- In de nachten van maandag 22 en dinsdag 23 februari werkt Rijkswaterstaat tussen 21.00 en 05.00 uur aan de noordkant van de A20 tussen het Kethelplein en de Lepelaarsingel in Vlaardingen. Er worden dan bomen verwijderd om ruimte te maken voor de bouw van een nieuw geluidscherm. Dit gebeurt ’s nachts om de hinder voor het verkeer te beperken. Er komen nieuwe bomen terug ter compensatie.
 

Aan de noordkant van de A20 tussen het Kethelplein en de Holysingel komt een betonnen geluidscherm van vier meter hoog. De bouw van het geluidscherm start dit voorjaar. Om ruimte te maken voor het scherm, moeten 33 bomen die langs de A20 staan worden verwijderd. Om veilig te kunnen werken, moeten er op de A20 rijstroken worden afgesloten en op het Kethelplein verbindingswegen. Dit mag alleen in de avond en nacht als er minder verkeer rijdt. Daarom gebeurt dit op 22 en 23 februari tussen 21.00 uur en 05.00 uur. Voor het afvoeren van de bomen hoeven geen rijstroken afgesloten te worden; daarom gebeurt dit overdag tussen 07.00 uur en 19.00 uur. Ook worden enkele andere werkzaamheden uitgevoerd aan de zuidkant van de A20 (onder meer een boring voor een stroomkabel).
 

Een aantal van de bomen die weg moeten, zijn grote abelen. Rijkswaterstaat heeft in het voortraject goed bekeken of het mogelijk is om deze te behouden. Dit is helaas niet mogelijk. De afstand tussen de stam van de abelen en het nieuw te bouwen geluidscherm is daarvoor te klein. In goed overleg met de gemeente Vlaardingen en de bomenverenigingen worden hier andere geschikte bomen geplaatst ter compensatie.
 

De Blankenburgverbinding is een nieuwe snelweg (de A24), die vanaf 2024 de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg verbindt. Meer informatie over het project vindt u op www.blankenburgverbinding.nl.
 

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “VANNACHT BOMEN VERWIJDEREN BIJ A20 VLAARDINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *