Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VANDALEN VERNIELEN WEER KERSTBOOM VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Onbekenden hebben vannacht gepoogd de kerstboom in brand te steken op het plein bij winkelcentrum Van HogendorpKwartier in Vlaardingen-Babberspolder. Al enkele jaren zijn kerstbomen in dit deel van Vlaardingen gewilde objecten voor vandalen.

Op 29 december 2018 hadden drie kerstbomen op een grasveld aan de Meester L.A. Kesperweg in Vlaardingen vlam gevat. Om 00.49 uur werd de brandweer gebeld voor het vuur bij de bomen tussen de flats in de Babberspolder. Een deel van de grote boom had in brand gestaan, twee kleinere exemplaren waren volledig afgebrand.

Enkele dagen eerder had de winkeliersvereniging hun grote kerstboom al weggehaald. In voorgaande jaren verdween de boom ‘s nachts in zijn geheel.

Dat lot trof ook al meermaals de kerstboom op de Markt voor het stadhuis. Het vermoeden was in alle gevallen dat de boom in de nacht werd gekapt door betrokkenen bij de Vlaardingse vreugdevuren, of door hun rivalen uit Scheveningen.

Het stelen van een gemeentelijke kerstboom is niet aan grenzen gebonden. In april 2014 is een toen 44-jarige Vlaardinger veroordeeld tot het betalen van een boete van 282,50 euro voor het stelen van de gemeentelijke kerstboom in Schipluiden. De man had op 28 december 2013, met nog tien anderen, de kerstboom in het Midden-Delflandse dorp met lichtjes en al omgekapt en achter een auto gebonden. Ze wilden de boom gebruiken voor een vreugdevuur. De aangerichte schade bedroeg 3.390 euro.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “VANDALEN VERNIELEN WEER KERSTBOOM VLAARDINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *