RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VANDALEN DWINGEN VLAARDINGEN TOT SLOOP

VLAARDINGEN- De situatie is onbeheersbaar rond het oude schoolgebouwtje aan de Kraanvogellaan in Vlaardingen-Holy. Dit geldt ook voor het adres Korhoenlaan 1. Recent zijn de gebouwen geteisterd door inbraak, brand en vandalisme. Dit heeft geleid tot flinke inzet van beveiliging en politie zonder dat de situatie verbeterde. De gemeente wil daarom dat de gebouwen zo snel mogelijk worden gesloopt. De beveiligingskosten zullen oplopen indien niet direct wordt afgebroken.

Het recent toenemend aantal pogingen tot vandalisme en inbraak heeft ertoe geleid dat de leegstandsbewoners uit de panden zijn geplaatst. De gebouwen werden vervolgens met hekken afgezet en beveiligd met camera’s en alarmopvolging. Dit bleek niet afdoende. Om de risico’s bij een brand te beheersen is direct gestart met asbestsanering.

Onderhandelingen met een projectontwikkelaar, die de panden zou slopen, zijn vertraagd door de crisis waardoor sloop uitgesteld werd. Door de onbeheersbare situatie wil de gemeente geld vrijmaken om zelf de sloop te regelen. De kosten van de sloop zijn onderdeel van de verkoopprijs van de grond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *