Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VANAF NOVEMBER SPITSRITTEN NAAR VLAARDINGEN-WEST

VLAARDINGEN- Medio november gaan de spitsritten naar Vlaardingen-West op metrolijn A rijden. Dat maakt de Rotterdamse wethouder Arjan van Gils (D66) duidelijk aan de gemeenteraad van de havenstad. Tegelijk met de start van de extra spitsritten naar Vlaardingen-West wordt het vervangend busvervoer beƫindigd.

Afgelopen vrijdag heeft de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), de vergunning verleend waarmee de laatste fase van het testen van de Hoekse Lijn kan beginnen. Zaterdag heeft de gemeente Rotterdam daarom de eindverantwoordelijkheid voor het beheer en de exploitatie van de Hoekse Lijn overgedragen aan de RET. De RET start nu met het zogenaamde proefbedrijf, waarin het samen met de gemeente Rotterdam de laatste testen uitvoert en verbeteringen doorvoert voordat reizigers de nieuwe metrolijn kunnen gebruiken.

Verloopt het proefbedrijf succesvol, dan kan zoals eerder aangekondigd, de exploitatie van de Hoekse Lijn op maandag 30 september starten. Op dat moment kunnen reizigers de nieuwe metrolijn gebruiken. Daarna volgt een periode van ongeveer een maand waarin de RET alleen de dienstregeling van de B-lijn rijdt en er daarnaast nog vervangend busvervoer voor reizigers beschikbaar is. In deze opstartfase kunnen zowel reizigers als de RET wennen aan de nieuwe metroverbinding en kunnen eventuele kinderziekten worden opgelost.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *